Just nu erbjuder vi gratis konsultation, ring 08-989000 eller boka här.
*Gäller ej konsultation hos plastikkirurg.

Just nu erbjuder vi gratis konsultation, du når oss på 08-989000 eller info@thefaculty.com. Detta erbjudande gäller inte konsultation hos plastikkirurg.

Botulinumtoxin

Om behandlingen

Toxin är en vanlig behandling för att reducera synligheten av rynkor och används ofta för att ge ett fräscht och mer ungdomligt utseende.

Vad är botulinumtoxin?

Botulinumtoxin – eller botox som det allmänt kallas – är ett protein som injiceras i de fina musklerna under huden. När dessa muskler spänns, dras huden ihop. Allteftersom hudens elasticitet och smidighet minskar, leder dessa sammandragningar till rynkor. Toxinet blockerar temporärt nervimpulserna till musklerna och minskar därmed sammandragningarna, vilket leder till att huden blir slätare och att rynkorna minskar i synlighet.

Behandlingen är säker och relativt smärtfri. Den tar bara några minuter och Du kan återgå till Dina dagliga aktiviteter direkt efteråt.

Vad behandlas?

Toxin används för behandling av rynkor i pannan, runt ögonen, runt munnen och på halsen (kråksparkar, browlift, nefertitilyft) samt mot sk gummysmile. Det används också mot svettningar och tandgnissling.

Hur länge varar effekten?

Effekten kommer successivt. Full effekt ses efter cirka 1 vecka och varar mellan 3–6 månader. Därefter krävs ytterligare behandlingar för att bibehålla resultatet.

Vill du boka en behandling?
Boka en gratis konsultation.

Boka tid