Just nu erbjuder vi gratis konsultation, ring 08-989000 eller boka här.
*Gäller ej konsultation hos plastikkirurg.

Just nu erbjuder vi gratis konsultation, du når oss på 08-989000 eller info@thefaculty.com. Detta erbjudande gäller inte konsultation hos plastikkirurg.

Fillers

Om behandlingen

Fillers är en populär estetisk behandling som används både för att formförändra ansiktet och för att minska tecken på åldrande.

Vad är fillers?

Fillers består vanligtvis av en gelliknande substans som innehåller hyaluronsyra – ett naturligt förekommande ämne i kroppen som hjälper till att bevara fukt och volym i huden. Behandlingen sker genom injektioner med en fin nål/kanyl, i eller under huden eller direkt på ansiktsbenen. Fillersinjektioner i ansiktet är vanligtvis smärtfria, men kan orsaka lite obehag eller svullnad efter injektionen.

Användning av hyaluronsyra för estetiska behandlingar blev möjlig först när hyaluronsyran blev tillgänglig i icke animalisk form i mitten av 2000-talet. Per Hedén var aktivt engagerad i denna utveckling och har fortfarande en nära vetenskaplig kontakt med det främsta producenterna på marknaden med engagemang som föreläsare och praktisk handledare för behandlare i Sverige och internationellt.

Det finns ett flertal olika fillers på marknaden. En viktig aspekt för ett lyckat resultat är valet av vilka fillers som är bäst i det enskilda fallet, vilket kräver en ingående kunskap om produkternas egenskaper.

Vad behandlas?

Fillers används för att återskapa och bygga volym. Behandlingen används främst i ansiktet för att fylla ut rynkor och fina linjer, för att öka volymen i kinder, läppar och kindben, återställa sura mungipor samt för att ge en mer markerad käklinje. Den kan också användas för att fylla ut ihåligheter under ögonen.

En av fördelarna med behandlingen är att den ger omedelbara resultat med minimal återhämtningstid. Patienterna kan återgå till sina dagliga rutiner omedelbart efter behandlingen.

Hur länge varar effekten?

Effekten varar vanligtvis mellan nio och tolv månader, men kan ibland också vara mycket längre. Variationen är individuell och beror på vilken typ av fillers som används och var injektionerna görs, samt på ålder, hudtyp och livsstil.

Vill du boka en behandling?
Boka en gratis konsultation.

Boka tid