Just nu erbjuder vi gratis konsultation, ring 08-989000 eller boka här.
*Gäller ej konsultation hos plastikkirurg.

Just nu erbjuder vi gratis konsultation, du når oss på 08-989000 eller info@thefaculty.com. Detta erbjudande gäller inte konsultation hos plastikkirurg.

Kosmetisk tatuering

Om behandlingen

Kosmetisk tatuering innebär att man genom micropigmentering av huden skapar en långvarig färgförändring på utvalda ställen för att uppnå viss önskad estetisk effekt. Pigmenteringen är i vissa fall ett värdefullt alternativ eller komplement till annan estetisk och medicinsk behandling.

Vad är kosmetisk tatuering?

Vid kosmetisk tatuering – även kallad mikropigmentering – pigmenteras huden för att skapa en långvarig färgförändring och därmed uppnå en önskat estetisk effekt. Vanligtvis används en handhållen apparat eller en manuell metod för att applicera pigmentet exakt där färgförändringen önskas.

Tekniken utgör i vissa situationer ett värdefullt alternativ eller komplement till vanliga behandlingar för att förbättra utseendet, eller för att korrigera ett estetiskt problem. Särskilt behandlingar som syftar till att återskapa naturliga estetiska aspekter, såsom exempelvis tatuering av ögonbryn och eyeliner, kräver artistisk begåvning och erfarenhet för ett uppnå ett lyckat resultat.

Vad behandlas?

Områden som behandlas är vanligtvis ögonbryn, ögonlock, läppar samt ärr och märken efter borttagna tatueringar. Tekniken används även för att estetiskt återskapa vårtgården vid rekonstruktion efter bröstcancer.

Hur länge varar behandlingen?

För att uppnå önskat resultat kan behandlingen behöva upprepas flera gånger. När den väl är avslutad, håller den normalt ett år eller flera år beroende på vad det är för behandling och på de individuella förutsättningarna. Allt detta går vi noga igenom när vi diskuterar vilken behandling som kan ge Dig det resultat Du vill ha.

Vill du boka en behandling?
Boka en gratis konsultation.

Boka tid