Just nu erbjuder vi gratis konsultation, ring 08-989000 eller boka här.

Just nu erbjuder vi gratis konsultation, du når oss på 08-989000 eller info@thefaculty.com

Våra behandlingar

Tandgnissling, även känt som bruxism, är när tänderna gnisslar genom att de pressas mot varandra. Detta sker mestadels då personen sover, men kan även ske dagtid – och även då ofta omedvetet. Tandgnissling kan orsaka smärta, ömhet, slitage på tänderna, huvudvärk samt ömhet i käken.

Tandpressning är en liknande beteendestörning som innebär att tänderna pressas mot varandra med stor kraft men utan att de gnisslar. Tandpressning kan leda till slitage på tänderna och käkproblem.

Tandgnissling och tandpressning kan behandlas genom att minska muskelaktiviteten i käkarna och därmed minska de spänningar som leder till bruxism. Detta kan hjälpa till att reducera smärta och skydda tänderna från skador.

Behandlingen sker vanligtvis genom injektioner av botulinumtoxin i käkmusklerna av en läkare eller av en injektionssjuksköterska som är utbildad i proceduren. Effekten av behandlingen varar vanligtvis i 6 till 9 månader. Upprepade injektioner kan behövas för att upprätthålla effekten.

Nedan kan du läsa mer om botulinumtoxin.

Är du osäker på vilken behandling som är rätt för dig?
Boka en gratis konsultation.

Populära behandlingar

Fillers

Fillers är en populär estetisk behandling som används både för att formförändra ansiktet och för att minska tecken på åldrande.

Läs mer

Sculptra

PLLA har visat sig vara en effektiv och säker substans för att återställa kollagenproduktionen i huden. Sculptra är därför ett populärt val för personer som vill återfå en ungdomligare hud med mindre synliga ålderstecken.

Läs mer

Sofwave

Sofwave är en ny teknologi för alla hudfärger som ger helt nya möjligheter att snabbt och enkelt åstadkomma en uppstramning av huden.


Läs mer