Just nu erbjuder vi gratis konsultation, ring 08-989000 eller boka här.
*Gäller ej konsultation hos plastikkirurg.

Just nu erbjuder vi gratis konsultation, du når oss på 08-989000 eller info@thefaculty.com. Detta erbjudande gäller inte konsultation hos plastikkirurg.

Missprydande blodkärl

Våra behandlingar

Hudens blodkärl är normalt så tunna att de inte syns. Under vissa betingelser kan dock kärlen vidgas, bli kraftigare eller brista, vilket gör att de blir mer framträdande och synliga.

När blodkärlen förändras på detta sätt, kan huden få ett rödflammigt intryck. Framförallt är det vanligt på områden som ofta är exponerade för sol, kyla och vind. Det gäller framförallt näsa, kinder och dekolletage. Missprydande blodkärl kan effektivt behandlas med laser och IPL
Vid behandling med laser levereras en högintensiv ljuspuls som absorberas av de röda blodkropparna i blodkärlets väggar varvid dessa värms upp och förstörs. Beroende på mängden kärl som ska behandlas kan flera sessioner krävas för att uppnå önskat resultat. En IPL behandling går till på ungefär samma sätt.

Efter behandling kan värme, rodnad och svullnad uppstå på behandlingsområdet. Det finns också en liten risk för ärrbildning och förändring i hudfärg på behandlingsområdet. Behandlingarna utförs inte oftare än var 6:e vecka och behandlingsområdet per gång är inte större än patientens handflata.

Nedan kan du läsa mer om laserbehandlingar och IPL.