Just nu erbjuder vi gratis konsultation, ring 08-989000 eller boka här.
*Gäller ej konsultation hos plastikkirurg.

Just nu erbjuder vi gratis konsultation, du når oss på 08-989000 eller info@thefaculty.com. Detta erbjudande gäller inte konsultation hos plastikkirurg.

Per Hedén
Plastikkirurgi, Injektionsbehandlingar, Hudbehandlingar

Legitimerad Läkare Karolinska Institutet 1978
Specialistkompetens Plastikkirurgi 1982
Doktorsavhandling 1988
Docent Plastikkirurgi Karolinska Institutet 1990

Efter specialistubildning i plastikkirurgi, tjänstgjorde Per Hedén under en tid i Australien, där han vidareutbildade sig i mikrokirurgi – en ny teknologi som successivt kom att revolutionera plastikkirurgin. Väl tillbaka i Sverige, var han pionjär i att utföra mikrokirurgiska ingrepp i början av 1980-talet i Stockholm. Tekniken gav nya möjligheter att utföra avancerad rekonstruktiv kirururgi – ett område där han fortfarande har ett stort engagemang, särskilt avseende reparation av ansiktsförlamningar.

I början av 1990-talet startade han Akademikliniken med kollegan Jan Jernbeck, där han var aktiv och drivande i cirka 25 år. Kliniken utvecklades till den största privata kliniken i Europa med mer än 5 000 kirurgiska ingrepp och mer än 50 000 icke kirurgiska behandlingar per år.

Per var en av de första plastikkirurgerna i världen som använde botulinumtoxin och hyaluronsyre(HA)fillers). Han var delaktig i introduktionen av den första icke-djurbaserade HA 1996 och har sedan dess agerat som sakkunnig specialist för olika företag inom detta område. Han är internationellt välkänd för sina icke-kirurgiska ansiktsföryngringstekniker, vilka han demonstrerat och föreläst om runt om i världen.

Per är aktiv inom ett stort antal internationella plastikkirurgiska föreningar. Han har tjänstgjort som jurymedlem, handledare och fakultetsopponent på ett flertal medicinska avhandlingar, är regelbundet referent till vetenskapliga artiklar samt är ledamot i redaktionen för två av de mer välrenommerade internationella tidskrifterna;  Aesthetic Plastic Surgery Journal och Plastic and Reconstructive Surgery Journal.

Han har skrivit en bok med patientinformation, Plastikkirugiboken; utgiven på svenska 1996 och senare översatt till engelska och ryska. Boken har sålts i över 20.000 ex.  Han har publicerat ett stort antal bokkapitel i medicinska läroböcker på temat bröstförstoring, ansiktsförlamning och icke-kirurgiska ansiktsföryngringar med injicerbara läkemedel, publicerat mer än 100 vetenskapligt granskade medicinska artiklar, utvecklat flera nya operationstekniker, hållit ett stort antal internationella workshops och föreläsningar samt utfört kirurgiska demonstrationer av sina tekniker i länder över hela världen. Han är frekvent föreläsare och moderator vid internationella medicinska kongresser.

2002 startade han som initiativtagare, arrangör och ordförande den internationella plastikkirurgikonferensen ”Beauty Through Science”, som hålls varje år i Stockholm. Från 2021 har denna konferens också ett årligt möte i New York, USA. BTS-konferensen är nu den största estetiska medicinska konferensen i norra Europa. Under 2019 besöktes den av nära 1 000 deltagare från 60 länder.

Per har ett vetenskapligt engagemang och deltar i utveckling av nya produkter och tekniker.  Han har flera patent på nya tekniker inom medicinteknikområdet och är grundare och delägare i företag som arbetar inom medicinteknikbranschen.

Vi erbjuder gratis konsultation.
Vill du boka en tid hos Per Hedén?

Boka tid

Vi finns här för dig

När vi blir äldre blir huden tunnare, får mindre lyster och spänst, och upplevs som plattare och mer rynkig. Rynkor runt mun och ögon är vanliga ålderstecken, även påsar och mörka ringar under ögonen är vanligt förekommande. De flesta ålderstecken i ansiktet beror på att hyaluronsyran (som finns naturligt i huden) försvinner allt mer ju äldre vi blir.